miércoles, 1 de febrero de 2023

HISTÒRIA DE L'ART I HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA

"LA CONSPIRACIÓ NAZI PER A ROBAR OBRES MESTRES DE L'ART MUNDIAL"                                                                                                          IMMNA FONTANALS
31/1/2023

                                        

                                         
                 
                                         


Durant la II Guerra Mundial, els nazis van crear una trama destinada al robatori sistemàtic de museus i col·leccions privades de tot Europa per a engrossir el fons del museu d'art que Hitler planejava crear a la ciutat austríaca de Linz.
                                         


 Amb aquesta conferència indagarem el recorregut i la destinació d ́algunes obres d ́art universals robades pels nazis i creades per Van Eyck, Vermeer, Rembrandt, Velázquez, Goya,Degas, Monet, Cézanne, Van Gogh, Picasso, Matisse i Braque, entre d’altres. Estudiarem la fascinació de Hitler per la cultura francesa i el saqueig rigorós i metòdic a Bèlgica i Holanda.

                                                



 Investigarem el paper exèrcit per Suïssa, que al marge de l’or nazi i dels comptes bancaris oblidats en bancs suïssos , també es va dedicar a amagar l'art robat per l’exèrcit alemany. I per concloure, acabarem reflexionantsobre eltema del pillatge artístic nazi, amb la finalitatde comprendre la veritable raó per la qual el poder dels agressors - finsi tot entre els recents exemples, com Bòsnia, Iraq, Afganistan o Ucraïna -descansa, en part, el fet de robar i destruir el patrimoni cultural de l'enemic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LITERATURA: LA PERSONALITAT LITERÀRIA DE FRANCESC VIVENÇ "EL RECTOR DE VALLFOGONA DE RIUCORB"

  LA PERSONALITAT LITERÀRIA  DE FRANCESC  VICENÇ GARCIA "EL RECTOR DE VALLFOGONA" MARIA ISABEL PIJOAN  7 DE MAIG DEL 2024 Gran poe...